Best practices

SCCM richt zich op de resultaten die je kunt behalen met een (gecertificeerd) managementsysteem. Een van de manieren waarop we dat doen is door het doorvertellen van voorbeelden en tips van gecertificeerde organisaties, zodat andere daar hun voordeel mee kunnen doen. De komende tijd voegen we steeds best practices toe. Heeft u een interessant onderwerp voor een best practice? Neem dan contact met ons op! Hier kunt u lezen hoe het maken van een best practice in zijn werk gaat.

Best practices:

Bouwbedrijf PHB en Sustainable Development Goals (SDG's)

Het gebruik van SDG’s zal de komende jaren verder toenemen. Organisaties die willen bijdragen aan het behalen van de SDG’s kunnen daarvoor het milieu- en/of G&VW-managementsysteem gebruiken. In deze best practice lichten we de achtergrond van de SDG’s toe en maken we aan de hand van een voorbeeld duidelijk dat gebruik van de SDG’s ook voor kleinere organisaties interessant kan zijn.
Lees hier de best practice van PHB over SDG's>>
 
 

ISO 45001 bij kleine bedrijven (WOP)

De nieuwe norm voor gezond en veilig werken, ISO 45001 is een jaar geleden gepubliceerd. Zo’n 50 bedrijven in Nederland hebben intussen de overstap naar ISO 45001 gemaakt, waaronder ook evenementenorganisator WOP uit Breda. In deze best practice legt mede-eigenaar Arjan Harms van WOP uit hoe zij als klein bedrijf ISO 45001 toepassen en in hun voordeel laten werken.
Lees hier de best practice van WOP Evenementenorganisator>>
 
 

Register van compliance-eisen bij geïntegreerd managementsysteem (VDL Steelweld)

In deze best practice vertellen Bart Kraker, QA/QC-coördinator en Frank Gruyters, Safety engineer bij VDL Steelweld over het geïntegreerde managementsysteem en hoe zij het register van compliance issues hebben opgepakt.
Lees hier de best practice van VDL Steelweld >>
 
 

Overgang naar ISO 14001:2015, hoe doe je dat?

Omdat we merken dat er veel behoefte is aan praktische informatie rondom het overstappen naar de nieuwe ISO 14001-norm, hebben we besloten een aantal best practices te maken. De eerste in deze serie is van Smeding Groenten en Fruit. KAM-Manager, Wim Manshande legt in de best practice uit hoe Smeding te werk is gegaan met de implementatie van de nieuwe norm en welke hulpmiddelen zij hebben gebruikt. De tweede is van Aarts Plastics. Plant manager René Grootstrate legt uit tegen welke veranderingen zij aanliepen en wat dat betekende.
Lees hier de best practices van Smeding Groenten en Fruit en Aarts Plastics >>

 


 

Documentbeheer, hoe doe je dat praktisch?

Veel bedrijven zien op tegen het opzetten van een documentbeheersysteem. De normen ISO 9001, ISO 14001 en OHSAS 18001/ISO 45001 vragen een bedrijf
hun documenten te beheersen. Deze best practice laat zien hoe dit heel praktisch kan.
Lees verder >>
 

 

Communicatie bij introductie van managementsysteem bij Nutricia

Hoe betrek je medewerkers bij de introductie van een managementsysteem? In deze best practice lees je meer over het opzetten van een milieutraining en wat daarbij komt kijken.
Lees verder >>

 

Draagvlak voor afvalreductie bij Thomas Regout

Hoe realiseer je een ambitieuze reductiedoelstelling binnen je bedrijf? Een proces dat niet van vandaag op morgen kan en zal plaatsvinden, omdat er een heel andere denk- en gedragswijze wordt gevraagd van alle medewerkers.
Lees verder>>

 

Veilig werken op de bouwplaats, hoe werkt dat met onderaannemers?

Veiligheidsrisico’s zijn onlosmakelijk verbonden aan de bouw. Deze zijn wel beheersbaar, alhoewel dat met veel onderaannemers een extra uitdaging is. Hoe zorg je als aannemer dat zowel het eigen als het ingehuurde personeel zich houdt aan de veiligheidsregels? 
Lees verder>>

 

Succesvol vertalen van beleid naar de medewerkers

Hoe vertaal je beleid op bijvoorbeeld arbogebied naar je medewerkers? Van Gansewinkel, een grote afvalverwerker, legt in deze best practice uit hoe zij dat doen en hoe zij daar een flinke besparing mee realiseren.
Lees verder>>

 
 

Pleisterlijst bij GiesbersWijchen

Hoe vaak wordt de EHBO-doos in uw organisatie gebruikt en belangrijker nog waarvoor? Lees hier hoe GiesbersWijchen op een hele laagdrempelige manier vaker voorkomende, kleine ongelukjes te lijf gaat.
Lees verder>>

Best practice: pleisterlijst GiesbersWijchen

 

Bewust veiliger werken bij GiesbersWijchen

In deze best practice vertelt Wilfred Janssen, KAM-coördinator bij GiesbersWijchen hoe de ‘Veiligheidsman van de week’ medewerkers op de bouwplaats bewuster heeft gemaakt van het belang van veilig werken.
Lees verder>>

 

Gedragsverandering chauffeurs bij PostNL

In deze best practice vertellen Theun Lourens en Margriet van der Burg van PostNL hoe een forse vermindering van de CO2-uitstoot en brandstofverbruik kon worden gerealiseerd.
Lees verder>>

 

Compliance management bij de Van Vliet Groep

Oftewel de borging van wet- en regelgeving. In deze best practice vertelt Patrick Morren van de Van Vliet Groep hoe zijn bedrijf hiermee omgaat. Het is een praktische case, waarin ook een rekenvoorbeeld van de methode risicobenadering is opgenomen.
 
 

 

© SCCM   Webdesign: insandouts

Zoeken in de database gecertificeerde organisaties

ISO 14001 (2522) 7133 vestigingen
ISO 50001 (25) 69 vestigingen
ISO 45001/OHSAS 18001 (363) 1430 vestigingen
EMAS (2)»
in de database

Recente tweets over #ISO14001, #OHSAS18001, #ISO45001 en #ISO50001