Inwerkingtreding Omgevingswet uitgesteld tot 1 januari 2023

De Omgevingswet is zoals u waarschijnlijk al weet, weer uitgesteld. Twee weken geleden maakte minister De Jonge bekend dat de wet op 1 januari 2023 in werking treedt. De verwachting is dat deze datum niet meer zal verschuiven. 

Wat betekent dit voor gecertificeerde organisaties?

Het betekent dat op 1 januari 2023 een aangepast register wet- en regelgeving aanwezig moet zijn, gebaseerd op de Omgevingswet. Heeft u voor die tijd een audit, dan zal de auditor vragen naar uw planning met daarin uw acties om het register om te zetten en te toetsen of u aan de regels van de Omgevingswet voldoet. De auditor beoordeelt of hij er op basis van de planning vertrouwen in heeft dat het register op tijd klaar is.

Hulpmiddel aanpassing register wet- en regelgeving

Heeft u een handvat nodig om het register aan te passen, lees dan ons informatieblad over het aanpassen van het register wet- en regelgeving en bekijk het voorbeeldregister dat wij hierbij hebben gemaakt. U vindt deze documenten en een toelichting op de omgevingswet hier.

Aanpassing documenten mijn.sccm

Met de komst van de Omgevingswet verandert het hele stelsel milieuwetgeving. Dit betekent dat het milieudeel van mijn.sccm de komende tijd volledig aangepast gaat worden. Ons doel is een aantal algemene documenten te maken over bijvoorbeeld de bruidsschat, eisen voor natuur, geluid, bodem, etc. Lees hier meer over de aanpassing van onze documenten aan de Omgevingswet.

© SCCM   Webdesign: insandouts

Recente tweets over #ISO14001, #ISO45001 en #ISO50001