Handige downloads voor het opzetten van een managementsysteem volgens ISO 45001

Om het opzetten van een managementsysteem voor gezond en veilig werken (G&VW) volgens ISO 45001 voor u te vereenvoudigen, heeft SCCM een aantal hulpmiddelen voor u ontwikkeld. 

 

Certificatieschema

Op basis van ISO 45001 heeft SCCM het Certificatieschema ISO 45001 opgesteld. Dit schema kan door certificatie-instellingen worden gebruikt om audits uit te voeren en eventueel het certificaat toe te kennen. In hoofdstuk 2 van het schema is een toelichting en interpretatie opgenomen van een aantal normelementen. Deze toelichting is relevant voor het opzetten en implementeren van een G&VW-managementsysteem.

Informatieblad Toelichting invoering ISO 45001:2018

SCCM heeft voor de invoering van ISO 45001 en de combinatie met andere managementsystemen een informatieblad opgesteld. Het informatieblad geeft veel informatie over een managementsysteem volgens ISO 45001 die de invoering zal vereenvoudigen.

Informatieblad Contextanalyse in ISO 45001:2018

De contextanalyse is een belangrijk nieuw element in de ISO 45001-norm. In dit informatieblad wordt aandacht besteed aan de organisatie en haar context en de behoeften en verwachtingen van medewerkers en andere belanghebbenden.

Stappenplan opzetten managementsysteem

Waar te beginnen bij het opzetten van een managementsysteem? Veel organisaties worstelen met deze vraag. Hieronder vindt u een praktisch stappenplan met 10 procesmatige en inhoudelijke stappen voor het opzetten van een G&VW-managementsysteem volgens ISO 45001.

Voorbeeld G&VW-managementsysteem bij kleine organisaties

In dit informatieblad wordt de organisatie en het G&VW-managementsysteem van Hollend Transport beschreven. Het voorbeeld geeft inzicht in het handboek en de registraties van het bedrijf, waaronder de contextanalyse en de analyse van risico’s en gevaren. Met het voorbeeld willen we laten zien dat een G&VW-managementsysteem voor kleine bedrijven haalbaar is en niet ingewikkeld hoeft te zijn. U kunt het hier downloaden.

Webinars over ISO 45001

SCCM heeft in de aanloop naar de publicatie van de ISO 45001-norm een aantal webinars georganiseerd die nog steeds actueel zijn. In de webinars worden de verschillen tussen OHSAS 18001 (de voorloper van ISO 45001) en ISO 45001 toegelicht. De opnamen van de webinars kunt u hier bekijken

Best practices

Diverse bedrijven geven praktische tips over (onderdelen van) hun managementsysteem. De best practices vindt u hier.

 

© SCCM   Webdesign: insandouts

Recente tweets over #ISO14001, #ISO45001 en #ISO50001