Ondersteuning SCCM

Bij het opzetten van een managementsysteem kan gebruik worden gemaakt van:

Certificatieschema: In de schema’s is een hoofdstuk opgenomen met interpretatie van de betreffende norm. De certificatieschema's vindt u in de publicatielijst.
 
Informatiebladen: Voor verschillende onderdelen van het managementsysteem zijn infobladen met voorbeelden en tips. De informatiebladen vindt u in de publicatielijst.
 
Database auditordagen: SCCM organiseert elk jaar trainingen voor ISO 14001-auditors van certificatie-instellingen. De cases die dan worden besproken zijn toegankelijk via de website. Deze geven een idee hoe auditors onderdelen van het systeem beoordelen. De database zijn binnenkort toegankelijk via deze website.
 
Samenvattingen wet- en regelgeving: SCCM heeft samenvattingen van de belangrijkste milieu wet- en regelgeving gemaakt. Deze zijn beschikbaar  voor ISO 14001-auditors en binnenkort ook voor  gecertificeerde organisaties opgenomen in de database van SCCM en organisaties die een contract met een certificatie-instelling hebben om gecertificeerd te worden. Om toegang te krijgen tot de samenvattingen moet u zich registreren via mijn.sccm. De spelregels voor registratie vindt u hier.
 
Best practices: SCCM is gestart met het verzamelen van goede voorbeelden uit de praktijk. Deze komen via de website beschikbaar. Wilt u uw kennis en ervaringen delen met anderen via een best practice, neem dan contact met ons op.
 
Zijn er nog vragen over bijvoorbeeld het invoeren van het managementsysteem, neem dan contact op met SCCM.
 
Links
 

© SCCM   Webdesign: insandouts

Recente tweets over #ISO14001, #ISO45001 en #ISO50001