ISO 14001 Milieuprestatiemeting

De ISO 14001 Milieuprestatiemeting is een door SCCM ontwikkeld instrument waarmee een goed inzicht in de milieuprestatie wordt verkregen. Het maakt in één oogopslag duidelijk waar de organisatie staat, wat de sterke en zwakke punten zijn en waar de kansen op milieugebied liggen. Het instrument, de toelichting en ingevulde milieuprestatiemeting als voorbeeld kunt hieronder downloaden:

Instrument: ISO 14001 Milieuprestatiemeting

Toelichting ISO 14001 Milieuprestatiemeting

Voorbeeld ingevulde ISO 14001 Milieuprestatiemeting
 

Milieuprestatiemeting in het kort

Eerst kort iets over de Milieuprestatiemeting. Het instrument bestaat uit 24 vragen verdeeld over vier invalshoeken:

  • producten/diensten
  • leveranciersketen
  • productiemiddelen/faciliteiten
  • procesbeheersing/ veiligheid

De ISO 14001 Milieuprestatiemeting is een gratis hulpmiddel en kan door iedere organisatie worden gebruikt. Iedereen is vrij om het instrument toe te passen. Door het invullen van de ISO 14001 Milieuprestatiemeting krijgt u meer inzicht in het continue verbeterproces binnen ISO 14001. Het instrument helpt uw organisatie met prioriteren en keuzes maken bij de invulling van het verbeterproces. Daarnaast helpt het om ‘de neuzen’ in dezelfde richting te sturen. In de uitgebreide toelichting op het instrument leest u hier meer over.

De ISO 14001 Milieuprestatiemeting is uitgewerkt in een Excel-bestand waarin de 24 vragen zijn opgenomen. In een aparte toelichting worden de verschillende vragen uitgelegd met voorbeelden. Naast deze twee documenten is er ook een ingevulde ISO 14001 Milieuprestatiemeting van een grafisch bedrijf als voorbeeld. Dit voorbeeld geeft meer inzicht in de wijze waarop de vragen beantwoord kunnen worden. Als de ISO 14001 Milieuprestatiemeting volledig is ingevuld, krijgt u via een diagram inzicht in de scores van de vier verschillende invalshoeken. De te verbeteren onderwerpen zijn zo direct zichtbaar. In een webinar hebben we een toelichting op de milieuprestatiemeting gegeven. Dit webinar kunt u hier terugkijken.

Vragen

De verschillende documenten met betrekking tot de ISO 14001 Milieuprestatiemeting vindt u hieronder. Om het instrument verder te ontwikkelen, ontvangen wij, na het gebruik van het instrument, graag uw feedback via deze vragenlijst. De link naar de vragenlijst is ook opgenomen in de ISO 14001 Milieuprestatiemeting. De vragenlijst kunt u desgewenst anoniem indienen. Heeft u vragen over de ISO 14001 Milieuprestatiemeting, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Links

© SCCM   Webdesign: insandouts

Recente tweets over #ISO14001, #ISO45001 en #ISO50001