Camiel Wouters, Initial

“Op elk werkoverleg is veiligheid het eerste agendapunt. We roepen medewerkers nadrukkelijk op om gevaarlijke situaties te melden.”
 
 

Milieuprestatiemeting

De pilot Milieuprestatiemeting is uitgevoerd de zomer van 2018 en is intussen afgerond. Op basis van de resultaten van het onderzoek wordt de Milieuprestatiemeting verbeterd. Wilt u meer weten over de Milieuprestatiemeting? Via onze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte. 

Op deze pagina leggen wij uit hoe de pilot Milieuprestatiemeting in zijn werk ging. 

Milieuprestatiemeting in het kort

Eerst kort iets over de Milieuprestatiemeting. Het instrument bestaat uit 26 vragen verdeeld over vier thema’s: producten/diensten, leveranciersketen, productiemiddelen/faciliteiten en procesbeheersing/ veiligheid. De Milieuprestatiemeting is een gratis hulpmiddel en kan door iedere organisatie worden gebruikt. Iedereen is vrij om het instrument toe te passen. Het invullen van de Milieuprestatiemeting helpt uw organisatie met prioriteren en keuzes maken, beter inzicht te krijgen in het continue verbeteringsproces en helpt om ‘de neuzen’ in dezelfde richting te sturen. In de uitgebreide toelichting leest u hier meer over.

Uitleg pilot

Deze pilot was bedoeld om de Milieuprestatiemeting te valideren en te verbeteren waar nodig. De pilot ter validatie bestond uit drie onderdelen: 

1. De vragenlijst voorafgaand aan de Milieuprestatiemeting. Het eerste deel bestaat uit een vragenlijst waarbij is gevraagd naar algemene informatie over deorganisatie. Verder is gevraagd een inschatting te geven van de milieuprestaties.

2. De Milieuprestatiemeting. Na het invullen van de milieuprestatiemeting is in één oogopslag duidelijk hoe de milieuprestaties van de organisatie ervoor staan. 

3. Evaluatie. Het pilotonderzoek is afgerond met een evaluatie van de Milieuprestatiemeting en de uitkomst van het instrument.

Uitvoering pilot

De uitvoering van de pilot Milieuprestatiemeting lag in handen van Frans Stuyt, directeur SCCM en Mart van Assem, onderzoeksstagiair. De thesis Milieuprestatiemeting kunt u hier downloaden.  

Samenvatting onderzoeksresultaten pilot

Een samenvatting van de onderzoeksresultaten vindt u hier.

Vragen

Heeft u vragen over de pilot of de Milieuprestatiemeting, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

 

© SCCM   Webdesign: insandouts

Zoeken in de database gecertificeerde organisaties

ISO 14001 (2465) 7346 vestigingen
ISO 50001 (23) 33 vestigingen
ISO 45001/OHSAS 18001 (369) 1440 vestigingen
EMAS (3)»
in de database

Recente tweets over #ISO14001, #OHSAS18001, #ISO45001 en #ISO50001