Aanpassingen mijn.sccm aan de Omgevingswet

Met de komst van de Omgevingswet verandert het hele stelsel milieuwetgeving. Dit betekent dat het milieudeel van mijn.sccm de komende tijd volledig aangepast gaat worden. Ons doel is een aantal algemene documenten te maken over bijvoorbeeld de bruidsschat, eisen voor natuur, geluid en bodem.

Branchedocumenten

Naast de algemene documenten gaan we branchedocumenten maken waarbij we aangeven welke delen uit het Bal en Bbl (voor milieu de twee belangrijkste besluiten) van toepassing zijn en welke andere wetgeving naast de Omgevingswet van toepassing is. We zijn begonnen met een branchedocument voor bouw- en installatiebedrijven. Deze is inmiddels gepubliceerd op mijn.sccm en te vinden in het menu onder MBA (milieubelastende activiteiten). 

Planning aanpassing documenten 

De eerste documenten zijn inmiddels gereed. Naast het branchedocument voor bouw- en installatiebedrijven, is ook de toelichting op de bruidsschat gereed. Ook hebben we een toelichting gemaakt op de structuur van de milieuwetgeving na invoering van de Omgevingswet. Deze zijn te vinden op mijn.sccm via het menu ‘Omgevingswet’ en ‘Milieubelastende activiteiten’.

Op dit moment zijn we bezig met het branchedocument voor metaalbewerkingsbedrijven. De volgende branche die we uitwerken is de grafische industrie. Daarna staan chemie, afvalbedrijven, garage en autoherstel, laboratoria en nog vele anderen op de planning.

Publicatiealerts mijn.sccm

Via onze publicatiealerts die maximaal 1x per 2 weken via de mail worden verstuurd, informeren we u over nieuwe gepubliceerde documenten maar natuurlijk kunt u ook op de homepage van mijn.sccm zien welke nieuwe documenten gepubliceerd zijn. 

Om deze documenten te kunnen downloaden moet u zijn geregistreerd bij mijn.sccm. Bent u nog niet geregistreerd? Kijk hier of u in aanmerking komt voor registratie en hoe u zich kunt aanmelden.

© SCCM   Webdesign: insandouts

Recente tweets over #ISO14001, #ISO45001 en #ISO50001