Rapportage energie-informatieplicht

Met de certificatie-instellingen is afgesproken dat in elke (3-jarige) auditcyclus minimaal eenmaal wordt beoordeeld of de gecertificeerde organisatie de wettelijke eisen met betrekking tot energiebesparing en verduurzaming van energiesystemen, bijvoorbeeld de energie-informatieplicht en -onderzoeksplicht, heeft geïdentificeerd en de voortgang van de maatregelen heeft opgenomen in de compliance-evaluatie. 

Dit betekent dat de gecertificeerde organisatie moet kunnen laten zien welke rapportage bij het bevoegd gezag is ingediend en wat de voortgang is van de nog te nemen maatregelen. Heeft u de bevestiging van het ingediende rapport beschikbaar tijdens de audit? En het ingediende rapport?

Het ingediende rapport is te downloaden van de site van RVO als u bent ingelogd. Lukt het niet het rapport te downloaden, maak dan een kopie door de aanvraag opnieuw te openen, vul uw gegevens opnieuw in en ga naar afdrukken en daarna opslaan. Heeft een adviseur de rapportage ingediend, vraag dan tijdig uw adviseur om een kopie van de rapportage zodat dit bij de audit aantoonbaar is.
 

© SCCM   Webdesign: insandouts

Recente tweets over #ISO14001, #ISO45001 en #ISO50001