Webinar Risico-Inventarisatie & Evaluatie - 2 juni 2022

Elk bedrijf met medewerkers in dienst moet op basis van de Arbowet een Risico-Inventarisatie & -Evaluatie (RI&E) hebben uitgewerkt. ISO 45001-gecertificeerde organisaties gebruiken dit als basis voor de identificatie van gevaren en beoordeling van risico’s en kansen. De controle op de aanwezigheid van een RI&E is een van de speerpunten van de Nederlandse Arbeidsinspectie.

In dit webinar geeft Corné Bulkmans, directeur van PHOV een toelichting op de eisen voor het uitvoeren van een RI&E en hoe je op een creatieve wijze tot een effectief instrument kunt komen. Hij geeft onder andere antwoord op de volgende vragen: Welke onderwerpen neem je mee in de RI&E? Wanneer is een RI&E volledig? Wie mag de RI&E uitvoeren? Wie mag de RI&E toetsen? Hoe zorg je ervoor dat de RI&E actueel blijft? Wat is de waarde van een branche RI&E en wat zijn de verschillen tussen de wettelijke eisen en de eisen uit ISO 45001?

De presentatie die Corné Bulkmans heeft gegeven, kunt u hier downloaden. In dit document vindt u nog meer achtergrondinformatie over het onderwerp RI&E met links naar interessante websites.

Kijk hieronder de opname van het webinar. 

© SCCM   Webdesign: insandouts

Recente tweets over #ISO14001, #ISO45001 en #ISO50001