Werkwijze best practices

Onze best practices zijn bedoeld om bedrijven te inspireren en te helpen. Bijvoorbeeld over hoe het managen van veranderingen (MoC) geregeld kan worden binnen het managementsysteem. Of over het reageren op noodsituaties, een bijzonder noodplan of werkwijze voor het oefenen van noodscenario’s. Maar ook heel praktisch door het geven van een voorbeeldmethode voor een risicobenadering.

Intussen hebben we er al heel wat gemaakt gemaakt, maar we willen er meer maken en delen met andere bedrijven. Dus… heeft u tips voor hoe medewerkers te betrekken bij het invoeren van een managementsysteem of heeft u een praktijkvoorbeeld waarmee u anderen kunt helpen, stuur dan een e-mail naar yvon.vandervoort@sccm.nl.

Een best practice kan bijvoorbeeld gaan over:

  • De wijze waarop leveranciers worden betrokken
  • De manier waarop bekendheid wordt gegeven aan de beleidsverklaring
  • Hoe interne audits worden uitgevoerd
  • Hoe de omgeving en/of omwonenden worden betrokken
  • Hoe de milieuaspecten van producten/diensten worden bepaald
  • Hoe de milieu- en G&VW-prestaties aan het personeel zichtbaar worden gemaakt
  • Hoe ideeën voor verbeteringen in de organisatie worden verzameld

Hoe gaan we te werk? Wij bespreken gezamenlijk het voorbeeld dat u heeft. SCCM werkt een tekst uit of gaat aan de slag met een tekst die u aanlevert. Het is wel fijn als u wat mooi fotomateriaal van uw bedrijf kunt aanleveren. Als de tekst en de foto’s akkoord zijn zorgen wij voor de opmaak van de best practice. Na uw definitieve akkoord publiceren wij de best practice op onze website, in onze nieuwsbrief en via Twitter en Linkedin. Ook voor uw bedrijf dus een leuke pr-mogelijkheid!

Bekijk hier de best practices die wij tot nu toe gemaakt hebben.

© SCCM   Webdesign: insandouts

Recente tweets over #ISO14001, #ISO45001 en #ISO50001