Webinar Levenscyclusperspectief en circulaire economie - 16 november 2021

Het realiseren van een circulaire economie is om verschillende redenen een belangrijke doelstelling, één daarvan is het terugbrengen van CO2-emissies. Voor ISO 14001-gecertificeerde organisaties is dan de vraag hoe dit gecombineerd kan worden met de levenscyclusbenadering uit de ISO 14001-norm. Tijdens dit webinar geeft sustainability consultant Tanya Bakker aan de hand van praktijkvoorbeelden ideeën hoe een organisatie dit aan kan pakken. Hoe kan worden begonnen en welke hulpmiddelen er zijn om prioriteiten te stellen.

Tanya heeft veel ervaring met het begeleiden van innovatieprojecten bij industriële bedrijven en neemt de circulaire aanpak daarbij als uitgangspunt. Tanya Bakker is eigenaar van 3Penguins, een sustainability consultancy in Eindhoven. Zij helpt bedrijven om het productbeleid te verduurzamen en daarmee de innovatiekracht te optimaliseren. Tanya heeft 13 jaar ervaring in beleidsontwikkeling op het gebied van duurzame productinnovatie, onder andere bij multinationals en Europese brancheverenigingen. Ze is gepromoveerd in de Technische Natuurkunde, en lid van ISO TC 323 'Circular Economy'.

De presentatie die Tanya Bakker heeft gegeven, kunt u hier downloaden. De antwoorden op de vragen die tijdens het webinar zijn gesteld vindt u hier.

Kijk hieronder de opname van het webinar. 

© SCCM   Webdesign: insandouts

Recente tweets over #ISO14001, #ISO45001 en #ISO50001